300 DAGER RETURRET
2-4 ARBEIDSDAGER
GRATIS FRAKT FRA 549 KR
200.000 DANSKER BRUKER OSS

Over 15 års erfaring
med Mac, iPhone, iPad & IT

Filtre produkter

Utstyr
Han porten
vis flere mindre
Hun porten
vis flere mindre
Lengde
Mulighed for afhentning i københavn
Producenter
vis flere mindre
Kategori
Pris
kr kr
MFi sertifikat
Oplader effekt
vis flere mindre
Lyd
Video
Filter
USB-C

USB-C

Det er 235 produkter.
USB 3.1 type C (USB-C) - Thunderbolt plugger og adaptere Dette er fremtidens port på datamaskiner og kanskje også Apples nye Thunderbolt. Innen få år vil den være standard på nye enheter som erstatning for den velkjente USB-pluggen. USB-C støtter video, data, lyd og strøm, og det gjør også...
les mer
Viser 1 - 54 av 235 produkter
USB-C

USB 3.1 type C (USB-C) - Thunderbolt plugger og adaptere

Dette er fremtidens port på datamaskiner og kanskje også Apples nye Thunderbolt. Innen få år vil den være standard på nye enheter som erstatning for den velkjente USB-pluggen. USB-C støtter video, data, lyd og strøm, og det gjør også Thunderbolt 3. Thunderbolt 3 er imidlertid først og fremst en dataport som har USB-C innebygd. Se vårt utvalg av produkter som er basert på den nye standarden, USB-C.

Generasjon

2018

2017

2016

2015

2014

2013

MacBook Air 11" & 13"

Macbook

Macbook Pro 13" & 15" Retina

Macbook Pro 13" med og uten touchbar

Macbook Pro 15" med touchbar

iMac 21,5"

iMac 27"

Mac Mini

iMac Pro

Mac Pro

Hva er forskjellen mellom Thunderbolt 3 og USB-C?

USB-C støtter video, data, lyd og strøm, og det gjør også Thunderbolt 3. Thunderbolt 3 er imidlertid først og fremst en dataport som har USB-C innebygd for andre funksjoner. Thunderbolt 3 utvider noen få funksjoner på USB-C. Thunderbolt 3 er mye raskere med 50 Gbps mot USB-C sin 10 Gbps. Samtidig støtter Thunderbolt 3 mer video med 8K ved 60Hz og støtter opptil 7 enheter i kjede etter hverandre.

USB-C til videoadaptere

Man bruker USB-C til videoadaptere fordi det er mye billigere. Prisen for en Thunderbolt-adapter begynte sommeren 2017 på rundt 3 000 kr, mens prisen for USB-C starter på rundt 50 kr. En Thunderbolt-adapter er egentlig et nytt grafikkort som du setter direkte i hovedkortet på Macen din (via Thunderbolt), og det forbedrer Macen din, for eksempel gir det en bedre spillopplevelse. Det betyr imidlertid også at prisene er veldig forskjellige for USB og Thunderbolt. Det samme gjelder for tidligere versjoner med Thunderbolt 1 og 2 med innebygd mini DisplayPort.

USB-C har allerede blitt veldig utbredt i sitt første år, fordi alle enheter bruker det: Android-telefoner og PC-er i alle varianter kommer i dag med USB-C. Det er første gang vi ser noe som ligner en virkelig universell standard.

Men den er ikke helt så universell som man kunne ønske seg. USB-C til HDMI-adaptere er flotte for Macen din, men de fungerer ikke med Android-telefoner. Du kan også få USB-C-kabler som bare støtter USB 3.0 eller til og med 2.0 hastigheter, fordi USB-foreningen har bestemt seg for å utvide standarden. Hos Mackabler.no mener vi at dette er juks, og at det gjør det vanskeligere for forbrukerne. Derfor gjør vi vårt beste for å fortelle deg hvilket kabel du er i ferd med å kjøpe, og hvilke enheter det fungerer til.

Den enkelte adapteren eller en dokk

De første USB-C-enhetene vi hadde her hos Mackabler.no var USB-C-dokker med mange porter. Det var fordi Apple med sin Macbook gjorde det umulig å bruke mer enn én plugg, og derfor måtte adapterne kunne gjøre mye. Heldigvis kan den nye Macbook Pro gjøre mer, da den lille versjonen kommer med 2 USB-C-plugger med Thunderbolt 3, mens de 2 store versjonene kommer med 4 plugger.

Likevel er det fortsatt stor nytte av å ha en dokk, fordi en dokk til en Macbook Pro gir mange muligheter fra én enkelt plugg. I dag er det imidlertid mange forskjellige muligheter.

Du kan finne dokker som har flere videoutganger eller dataporter. Disse dokkene fungerer slik at bare én av videoutgangene fungerer om gangen, fordi USB-C ikke støtter flere videosignaler på samme plugg. Hvis du trenger flere eksterne skjermer, må du derfor bruke flere porter til det. Her kan løsningen være Thunderbolt 3, som støtter opptil 4 skjermer per plugg og mye mer data. Men Thunderbolt 3 er som nevnt betydelig dyrere.

Dette er veldig praktisk hvis du akkurat har fått en ny Macbook på jobben og vil kunne bruke den sammen med skjermen din. Akkurat fordi Macbook kommer med et nyere format, er det viktig å ha en Thunderbolt 3 (USB-C) til HDMI-kabel eller en Thunderbolt 3 (USB-C) til HDMI-adapter.

Da er du sikker på at du kan koble til skjermen din, eller hvilken som helst annen skjerm på jobben for den saks skyld. Det skal heller ikke undervurderes hvis du skal vise noe frem i møterommet for en kunde, da det er veldig uheldig hvis du ikke kan vise det fordi du mangler en kabel.

Det er også praktisk å ha for familien, da man ofte ender opp med en haug med skjermer som alle er i forskjellige generasjoner. Derfor er det viktig å ha de riktige kablene og adapterne, slik at man kan fortsette å bruke de forskjellige skjermene og bytte dem ut med hverandre når det er nødvendig.

USB-C har selvfølgelig noen begrensninger

USB-C er ikke bare bra. USB-C har en rekke begrensninger som kan føles litt begrensende, spesielt for Mac-brukere. Du kan kjøpe dokker med mer enn 2x USB-C-porter som støtter opptil 5 Gbps, men hvis du kobler til 3 USB 3-disker til Macen din gjennom en enkelt USB-C-plugg, blir dokken veldig ustabil.

USB-C støtter bare 10 Gbps, noe som ikke er mye i forhold til de andre portene som Macen har hatt i årevis. Thunderbolt 2 støtter for eksempel 20 Gbps og opptil 3 skjermer, mens USB-C bare støtter én enkelt skjerm. Heldigvis kommer Macbook Pro, de nye iMac-ene, iMac Pro-ene og fremtidige Mac-er med Thunderbolt 3.

Denne versjonen av Thunderbolt er ikke begrenset på samme måte som USB-C, og heldigvis er Thunderbolt 3 bygget inn i USB-C, slik at du slipper å bruke 2 adaptere. TB3 (Thunderbolt 3) støtter opptil 8K-video, 4 skjermer og helt opp til 40 Gbps.

USB-C fungerer også som videoutgang

USB-C-video er vanligvis satt opp slik at HDMI-adaptere fungerer med video opptil 4K ved 30 Hz. Vi har imidlertid funnet eksempler der dette ikke stemmer helt. Den nyeste adapteren fra Hyper klarer det med 60 Hz. Alle USB-C til mini DisplayPort og DisplayPort støtter 4K ved 60 Hz. Og akkurat 60 Hz er vanligvis veldig bra når du jobber på PC-en din.

Det er det nesten alle andre PC-skjermer bruker, hvis vi ser tilbake fra 90-tallet og frem til i dag. 60 Hz er mindre viktig for video, fordi videoen nesten aldri er laget med flere bilder enn 30 per sekund (i USA) eller 24 per sekund (i EU).

USB-C støtter lading opptil 100W for PC-er, og det samme gjelder for mobiler, selv om det ennå ikke finnes noen mobiler som lades med 100W. Alle Mac-er kan lades med 100W. Den største Macbook Pro bruker bare 87W til lading, så det betyr at et USB-C-kabel alltid kan brukes til en Mac.

Den nye iMac-en med Thunderbolt 3/USB-C kan imidlertid ikke få strøm gjennom USB-C-porten. Den ville bruke mer enn 100W, noe som altså ikke er mulig.

USB-C for Mac-er og Windows-PC-er

USB-C er ikke bare for Mac-er. Mange Windows-PC-er kommer med pluggen, og smart nok fungerer alle de samme adapterne, og de kan gjøre akkurat det samme, uansett om du bruker iOS, Linux eller Windows. Det er faktisk bare firmaet Hyper som lager adaptere som bare fungerer på Macbook Pro: De to pluggene passer bare i Macbook Pro, men det er også en Thunderbolt 3 Hyper-adapter.

USB-C er en universell inngang

USB-C er en universell inngang som kan brukes til alle fire hovedformene for tilkobling:

  • Video
  • Lyd
  • Data
  • Strøm

Akkurat nå er det bare Apple som har satset 100% på USB-C, og derfor er det nødvendig å bruke adaptere for å koble til for eksempel en ekstern harddisk til Macbooken din. Før pluggen slår helt igjennom, og flere firmaer satser på den, vil det være få enheter med inngangen. Vi tviler imidlertid ikke på at flere selskaper vil følge etter. Den nye inngangen er veldig kraftig og støtter opptil 8K-oppløsning, akkurat som DisplayPort 1.3.

Her hos Mackabler spår vi at det innen et par år vil være stor etterspørsel etter utstyr til USB type C, da det er veldig smart å bare trenge én plugg til datamaskinen din. Hos Mackabler.no har vi samlet de nyttige kablene for deg som er heldig å eie en av de nye enhetene med USB-C.

Thunderbolt 3 (USB-C) til HDMI

En Thunderbolt 3 (USB-C) til HDMI-kabel gjør det også enklere hvis du får besøk hjemme og vil vise feriebilder eller filmer på storskjermen fra Macbooken din, da det ofte vil kreve at du har en Thunderbolt 3 (USB-C) til HDMI-kabel som kan klare oppgaven.

Den kan også tas med på skolen eller studiet hvis du skal presentere for gruppen eller klassen, da den gir mulighet til å streame direkte fra Macbooken din til den andre skjermen. På den måten er du ikke avhengig av å bruke det utstyret som allerede er der.

Du kan få en Thunderbolt 3 (USB-C) til HDMI-kabel eller en Thunderbolt 3 (USB-C) til HDMI-adapter i flere forskjellige former. Noen gir mulighet til å koble til flere enheter samtidig, mens andre bare er helt standard fra én plugg til en annen.

De kommer i flere kvalitetsgrader, og hvis du ikke har tid til å sette deg inn i alle de forskjellige produsentene og typene, kan prisen være en god indikator på hva du får i forhold til de andre. I tillegg er det alltid mulighet for å lese mer om det enkelte produktet hvis du vil vite hva du får.

iaai