300 DAGER RETURRET
2-4 ARBEIDSDAGER
GRATIS FRAKT FRA 549 KR
200.000 DANSKER BRUKER OSS

Over 15 års erfaring
med Mac, iPhone, iPad & IT

Filtre produkter

Utstyr
Pris
kr kr
Mulighed for afhentning i københavn
Producenter
vis flere mindre
Filter

Zigbee enheder

Det er 14 produkter.
Zigbee-enheterHva er Zigbee? Zigbee-protokollen er en trådløs standard som bruker mesh-teknologi i kommunikasjonen mellom tilkoblede enheter. Den utmerker seg ved å være svært energieffektiv, noe som gjør at trådløse enheter ofte har betydelig lengre levetid mellom batteribytte enn enheter som...
les mer
Viser 1 - 14 av 14 produkter
Zigbee enheder

Zigbee-enheter

Hva er Zigbee?

Zigbee-protokollen er en trådløs standard som bruker mesh-teknologi i kommunikasjonen mellom tilkoblede enheter. Den utmerker seg ved å være svært energieffektiv, noe som gjør at trådløse enheter ofte har betydelig lengre levetid mellom batteribytte enn enheter som bruker Wi-Fi. I tillegg muliggjør mesh-teknologien lengre rekkevidde enn Wi-Fi, da enhetene kommuniserer seg imellom og dermed kan forsterke signalet til hverandre.

Zigbee gjorde sitt inntog i Det Intelligente Hjem da Philips Hue ble introdusert. Her kunne man få et komplett, intelligent økosystem for belysning i hjemmet, der pærer, kontakter og sensorer kunne kommunisere seg imellom og kontrolleres nesten som man ønsket. Siden den gang har andre produsenter fått øynene opp for fordelene ved å bruke Zigbee i sine belysningsprodukter (Ikea Trådfri, Osram Smart+ osv.), og protokollen har etter hvert spredt seg til mange andre typer enheter som for eksempel radiatorventiler og røykvarslere.

Kan man koble alle Zigbee-enheter til sin Hue Bridge eller Trådfri Gateway?

Nei, dessverre ikke. Selv om Zigbee er en standard, er den relativt åpen. Dette har fordelen av at den er enkel og billig å implementere for produsenten, men det betyr også at implementeringen kan variere fra produsent til produsent. I tillegg har belysning sin egen underprotokoll (Zigbee Light Link), som ikke er direkte kompatibel med den fulle protokollen.

Dette har ført til at de fleste produsenter har utviklet sitt eget økosystem, og det er absolutt ikke alltid til fordel for forbrukeren. Man ender fort opp med 3-4 forskjellige kontrollenheter som alle må være tilkoblet strøm og nettverk, og man mister også fordelen med et sterkt mesh-nettverk, da de ulike systemene danner sine egne nettverk. En pære tilkoblet en Hue Bridge kan for eksempel ikke forsterke signalet til en PIR-sensor på en Xiaomi Gateway.

iaai