300 DAGER RETURRET
2-4 ARBEIDSDAGER
GRATIS FRAKT FRA 549 KR
200.000 DANSKER BRUKER OSS

Over 15 års erfaring
med Mac, iPhone, iPad & IT

Filtre produkter

Utstyr
Pris
kr kr
Hun porten
Mulighed for afhentning i københavn
Producenter
vis flere mindre
Iphone
Filter
Philips Hue alternativer

Philips Hue alternativer

Det er 18 produkter.
Alternativer til Philips Hue Du er kanskje allerede kjent med Philips Hue-lamper og kontakter, som kan hjelpe deg med å styre belysningen i hjemmet ditt. Lampene kan enkelt styres via en app på telefonen eller nettbrettet, hvor du kan organisere dem i ulike rom og dermed styre belysningen...
les mer
Viser 1 - 18 av 18 produkter
Philips Hue alternativer

Alternativer til Philips Hue

Du er kanskje allerede kjent med Philips Hue-lamper og kontakter, som kan hjelpe deg med å styre belysningen i hjemmet ditt. Lampene kan enkelt styres via en app på telefonen eller nettbrettet, hvor du kan organisere dem i ulike rom og dermed styre belysningen uavhengig av hvor du befinner deg.

Selv om Philips Hue definitivt er blant de mest populære, er det ikke den eneste typen av disse "smarte" produktene.

Hvis du leter etter alternativer, enten for å spare penger eller bare for å tilby en annen eller samme funksjonalitet, kan produktene her på siden fungere som gode alternativer til Philips-utstyret.

Det er viktig å være oppmerksom på at det kan være visse tekniske forskjeller. Selv om holdbarheten til pærene/lampene generelt er god, kan det være forskjeller i hvor mange timer de er testet for å være tent - for eksempel har Philips Hue White en nominell levetid på 25 000 timer. Det anbefales å sjekke spesifikasjonene for hvert enkelt produkt før du kjøper dem, slik at du er sikker på at de oppfyller dine krav.

Lysstyring

Tillegg av lyseffekter og lysstyring med Philips Hue skjer vanligvis via planleggingsfunksjonen i appen på en mobil eller nettbrett, noe som også gjelder for de fleste alternativene. De fleste vil også støtte en eller flere av standardene: Apple HomeKit, Amazon Alexa eller Google Home.

Dette åpner for en rekke smarte muligheter, for eksempel stemmestyring av lampene i huset, der du kan be Siri eller Google om å slå på, av eller dempe lyset. Veldig praktisk hvis du ikke har telefonen for hånden eller står på kjøkkenet med hendene fulle.

Ved første øyekast kan det kanskje ikke virke som så mye, men når du først har installert disse smarte lampene i hjemmet ditt, kan det raskt oppleves som en uunnværlig luksus som du bare må ha i det 21. århundre. På en morsom måte kan vi si: "Romalderen er over. Smartalderen har begynt!", eller på engelsk: "The Smartage has begun!".

Smarte trådløse stikkontakter

Det er ikke bare lamper vi kan fjernstyre - vi kan også styre nesten all elektronisk utstyr ved hjelp av en såkalt smart stikkontakt. Det eneste kravet er at det må være koblet til en trådløs stikkontakt. Philips har sine egne kontakter, men det finnes også mange gode alternativer.

De trådløse stikkontaktene kan, akkurat som lampene, styres via en app på telefonen. Det er også mulig å koble dem til en såkalt smart kontakt. Disse kontaktene kan for eksempel fungere som et alternativ til Philips Smart Tap-kontakt og kan plasseres rundt om i huset etter behov.

Både lamper og kontakter er vanligvis avhengige av Wi-Fi, men det er ikke nødvendig at ruteren er koblet til internett.

Tilkobling via en Wi-Fi-ruter

Selv om produktene er avhengige av Wi-Fi, er det ikke nødvendig at ruteren er koblet til internett. Du kan derfor ha en ekstra ruter som kun brukes til intelligent lysoppsett. M.m.

Hvis Wi-Fi-forbindelsen skulle falle ut, kan du fortsatt slå av og på via de smarte kontaktene, siden de ikke er avhengige av et LAN (lokalt nettverk).

Alle enheter som er koblet til en ruter, er en del av et såkalt LAN. På samme måte som enheter koblet til internett er en del av et WAN. Dette kan virke litt teknisk for noen, men det kan være viktig med grunnleggende kunnskap for å oppnå optimal konfigurasjon av utstyret.

Det kan for eksempel være en klar fordel å holde det intelligente lysoppsettet adskilt fra internett-ruteren og koble det til en egen ruter.

Men det avhenger selvfølgelig av hva du ønsker å oppnå. Hvis du ønsker å kunne fjernstyre enhetene dine når du er på farten, er det klart enklest å koble dem direkte til internett-ruteren.

Med en god ruter bør du kunne unngå konflikter i det lokale nettverket, noe som ellers kan være vanlig hvis du har mange trådløse enheter i huset.

Intelligent styring

Med Philips Hue kan du også sette opp såkalt "intelligent lysstyring", som for eksempel gjør at lyset automatisk slås på når du er i et rom. Det finnes også alternativer som muliggjør samme intelligente lysstyring.

Hvis du ikke er kjent med intelligent lysoppsett, bør du være oppmerksom på at det kanskje er mest egnet for baderom og andre rom der du ikke oppholder deg i ro i lengre tid.

Hvis du sitter stille i lengre tid og lyset har for korte timer, vil lyset automatisk slå seg av, noe som kan være veldig forstyrrende - spesielt hvis du sitter og leser en bok eller bruker en datamaskin eller nettbrett.

Du kan for eksempel bruke alternativer med Apple HomeKit eller en av de andre standardene som muliggjør enkel stemmestyring av husets lamper. Det gjøres enkelt ved å si "Hei Siri, slå på lyset". HomeKit vil da slå på lyset uten at du trenger å reise deg fra lenestolen eller sofaen.

Konklusjon

Hvis du kan komme til en konklusjon, må det være noe i retning av at du selvfølgelig bør prøve alternativene til Philips Hue. Du må kanskje ut på en lengre løpetur, men i det minste kan du sitte stille i lenestolen når du kommer hjem fra løpeturen.

Her på siden vil det jevnlig bli presentert alternativer. Vi sier ikke nødvendigvis at de er bedre, men ofte vil de tilby samme funksjonalitet, og til og med være billigere.

Du kan klikke på de enkelte produktene som vises her på siden for å se de tekniske spesifikasjonene. Vi veileder også gjerne via e-post hvis det er noe du er usikker på.

Ellers finnes det mange gode anmeldelser på nettet som er relativt enkle å finne. YouTube har flere videoer der folk tester flere av disse smarte enhetene.

Kanskje ikke alltid akkurat de vi har her på siden, men det er alltid en god idé å se disse anmeldelsene hvis du ikke er 100% sikker på hva du kjøper.

iaai